2011-09-21 17:04:12• hírek • Balog Anita

900 ezer euróra pályáznak

Újabb pályázatra készül a Szatmár Megyei Kórház és a Jósa András Oktatókórház.

Jó ideje tart már az együttműködés a Szatmár Megyei Kórház és a nyíregyházai Jósa András Oktatókórház között. Az együttműködés keretein belül éppen egy sikeres pályázat lebonyolításán fáradoznak - a tervek szerint két héten belül veszi kezdetét két szatmári műtő modernizálása, a határ túloldalán levő partner pedig modern gyógyászati eszközök beszerzésére költi a támogatást.

Az együttműködésnek azonban ezzel nincs vége, sőt, máris újabb pályázat leadására készülnek. A nyíregyházai kollégák a hét folyamán Szatmárnémetiben készítették elő a dokumentációját egy újabb projektnek, amelyet egy HURO, határon átívelő együttműködéssel pályáztak meg.

- A pályázat 2012 január 31-ig kell elkészüljön, ez a leadási határidő. Amennyiben az Európai Uniótól elnyerjük a kért támogatást, összesen 900 ezer eurót tudunk majd közösen elkölteni - mondta el a szatmár.ro-nak Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

Az elnyert pénzösszegből egyébként a magyarországi partnernél egy laparoszkópiás beavatkozások gyakorlását lehetővé tevő műtőt fognak felszerelni. A laparoszkópiás beavatkozás során egyébként a testen kis sebet ejtve flexibilis száloptikás kamerák és manipulátorok segítségével műtenek.

A Szatmár Megyei Kórházban ezzel párhuzamosan egy európai színvonalat és felszereltséget képviselő műtőt fognak berendezni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: